Začetki kmetovanja segajo v leto 1881, ko je Franz Wruss (pradedek) kupil posestvo na Ciringi, na lepi sončni legi, kjer je milijone let nazaj kraljeval koralni greben Panonskega morja.
Kmetija je bila na začetku pretežno sadjarska, le na zelo plazovitem terenu je bil zasejan manjši vinograd. V naslednjih 100 letih so predniki počasi spreminjali obliko kmetije in jo v veliki meri preoblikovali v vinogradniško. Mama Jožica in oče Engelbert Valdhuber sta intenzivne obnove izvedla v 90-tih in preuredila vsak kotiček. Nabavila sta novo kmetijsko mehanizacijo, posodobila klet in postavila vse za stekleničenje vina. Leto 2002 je bilo odločilno za nadaljnji razvoj in vzpon vinogradniškega posestva, saj se je ustekleničil prvi liter zvrsti, v naslednjih letih pa še buteljke. Z ustekleničenim vinom se je pričelo oskrbovati gostilne in restavracije v Mariboru, Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji.
Leta 2012 sva kmetijo z veliko hvaležnostjo in željo po novem znanju, prevzela Alenka Valdhuber in Robert Čeh. Sedaj skupaj v krogu družine (z babi Jožico, dedijem Engelbertom, s sinovi Luko, Jakom in Maksom) z ljubeznijo obdelujemo 4 ha vinograda in skušamo pridelati vrhunsko vino in druge domače proizvode.
Zastavili smo si iste cilje in vinogradniške podvige, kot že generacije pred nami. Tako z dobro voljo in s spoštljivo nego vinske trte gojimo naslednje sorte: zeleni silvanec, rizvanec, muškatni silvanec, rumeni muškat, sivi pinot, renski rizling, laški rizling.
Uredili smo tudi degustacijsko sobo, kjer lahko v krogu prijateljev poizkusite naša izbrana vina in se razvajate z drugimi našimi dobrotami. Ob lepem vremenu pa lahko posedate pod starim jesenom, ki govori tiho zgodbo vinogradniške kmetije na Ciringi 6.
Delovni čas: po predhodnem dogovoru.